Cum și de ce am devenit curtezană?

Credința populară este că femeile care lucrează în domeniul sexual o fac forțate de alții sau de împrejurări. Din păcate este adevărat că multe femei ajung să se prostitueze fiind forțate, dar ca să avem o imagine clară asupra situației, trebuie să observăm că sunt și multe alte femei care aleg calea asta singure și nesilite de nimeni și nimic. Știu că din cauza preconcepțiilor și ale miturilor care circulă despre prostituție este greu de crezut și mai greu de digerat că așa ceva este posibil, dar este.

În cazul meu decizia a fost una luată de mine, absolut singură și absolut conștientă. Știam câte ceva despre ce mă așteaptă în meseria asta, m-am și documentat înainte de a pune primul anunț și am acceptat faptul că din momentul în care primesc primul client, voi fi stigmatizată pe viață, indiferent cât timp voi activa ca prostituată și câți clienți voi primi.

Aș putea spune că în acel moment am fost și eu forțată de împrejurări să fac pasul asta. Am avut nevoie mare de bani și efectiv nu mai știam ce să fac ca să mă pot întreține. Eram angajată în 2 locuri și mai făceam niște chestii pe cont propriu, dar toate aduceau extrem de puțini bani. Efectiv nu mă mai descurcam nicicum. Toate acestea sunt lucruri reale, care într-adevăr mi-au dat șutul care m-a pornit în direcția asta, dar dacă vreau să fiu sinceră cu voi și cu mine însumi, trebuie să mă uit adânc în interiorul meu și să spun că astea au fost doar ultimul impuls. În adâncul meu știam de foarte mult timp (aproape din copilărie) că eu aș putea să fac asta: să ofer plăcere și afecțiune bărbaților, chiar și necunoscuți. Apoi de la un moment dat (cu vreo 4-5 ani înainte de a intra în branșă) știam că voi face asta cândva. Nu era ceva ce mi-am imaginat sau plănuit, era o cunoaștere simplă, autentică și imposibil de negat, ca și cum știi că la un moment dat vei muri. Este un fapt, pe care-l știm cu toții, dar nu vrem să ne gândim la el și evităm cât de mult să se întămple, cu toate că știm că indiferent ce facem la un moment dat se va întâmpla. Cam așa eram și eu. Știam că la un moment dat voi deveni curvă (cum gândeam pe vremea aceea), știam că face parte din drumul meu și că este ceva inevitabil, dar respingeam ideea din toate puterile. În primul rând din cauza preconcepțiilor, care sădesc  în mintea noastră dezgust legat de activitatea asta și de femeile care o practică. Și în al doilea rând de frică și rușine. De reacția și părerile oamenilor, de stigmatizare, de marginalizare socială. Probabil din cauza asta am avut nevoie de acel impuls financiar, care m-a împins până la urmă în prăpastie. Și am căzut. Și am devenit prostituată. Primele câteva luni au fost pline de autoreproșuri, de rușine, de disperare, de ură și scârbă de sine. Apoi am început să gândesc, să discern și să zbor. Mi-am dat seama că nu am absolut nici un motiv să mă urăsc sau să-mi fie rușine, dimpotrivă, ar trebui să mă prețiuesc pentru ceea ce fac. Evident, asta nu s-a întâmplat instant. Tiparele din capul meu erau mult prea adânc sădite încât să pot renunța la ele peste noapte. Încet am dus serviciile oferite la un alt nivel și m-am apropiat de nivelul de curtezană. (Diferența între prostituată și curtezană este că prostituata oferă servicii pur sexuale, iar curtezana oferă întâlniri mai complexe: ascultă poveștile de viață al bărbaților, eventualele probleme în cuplu, oferă sfaturi și poate cel mai important, oferă afecțiune.)

Drumul a fost lung, a durat vreo 4 ani de zile până să mă pot accepta, iubi și prețui pentru ceea ce sunt și să am curajul să-mi asum ceea ce sunt în fața tuturor. Dar cum sunt aici, îmi asum felul de a fi, meseria, puterea și cunoașterea pe care am acumulat-o pe drum. Am învățat foarte mult în acești ani despre mine, despre alții, despre comportamente umane, despre rădăcinile lor, despre femei și bărbați, despre sex și despre relații în general. Sunt pregătită să dau mai departe tot ce am învățat, mi se pare  că așa e corect. Dacă vei putea să lași preconcepțiile la o parte, să-ți deschizi mintea și inima pentru lucruri poate noi, poate neobișnuite și uneori poate chiar dureroase, promit că vei putea învăța mult și vei avea parte de eliberare din lanțurile moralității false.

 

Fiecare cuvânt scris cu drag, Monica

11 thoughts on “Cum și de ce am devenit curtezană?

 1. “The Sacred Prostitute. Eternal Aspect of the Feminine” de Nancy Qualls-Corbett este o lucrare de psihologie jungiana foarte frumoasa. Se citeste usor, e relativ scurta si prezinta aspecte instrinseci ale feminitatii noastre pe care “lanturile moralitatii false” ne impiedica sa le acceptam. M-am gandit ca poate ti-ar face placere sa o citesti. Pentru mine a avut un efect profund transformator 🙂

  Like

 2. Daca te joci cu trupul unui barbat asa cum te joci cu literele, presupun ca esti extrem de apreciata. Am citit mai multe texte scrise de tine si am ramas profund si placut surprins de modul in care scri. Poate mai bine decat altii care fac din asta o meserie. Poate peste ani buni vei pune toate amintirile tale intr-o insiruire ordonata de texte. O carte. Cred ca ar fi interesanta. Sti ce m-a socat cel mai tare in randurile tale. Vorbesti despre erotism vara pic de vulgaritate. Intr-o lume in care “domnite” sunt mai vulgare ca un bisnitar de pe Matasari, randurile tale au erotism dar nu vulgaritate. Repet, daca te joci cu erotismul in acelasi mod si in postura de escorta, presupun ca esti o surpriza placuta pentru multi barbati…

  Like

  1. Mulțumesc mult pentru aceste cuvinte!
   Da, îmi place să cred că sunt o surpriză plăcută și/sau o oază de relaxare pentru cei care mă vizitează, dar poate ei ar ști să spună mai bine. Uneori o și fac, de multe ori se observă doar. Acele sunt momentele în care știu cu toată ființa mea, că merită și că e bine ce fac.

   Liked by 1 person

   1. Continua sa scri. Sincer este nevoie de cineva care sa scrie asa cum o faci tu, pe nisa ta. Nu vreau sa fac pe pudibondul, dar nu rezonez cu vulgaritatea de dragul vulgaritatii. Poate ca sunt de moda veche, dar imi place vulgaritatea in intimtate. Atunci, acolo, in doi, daca si numai daca amandoi simti asta, poti fi oricat de obscen vrei. Nu cred c aexista o limita atunci cand vorbim de sexualitate. Dar acolo, in intimitate. Acum deja vulgaritatea este in tot. In litere, in media, in orice. Ti-am spus ca am citit cateva din textele tale. Asa trebuie sa arate erotismul in viziunea mea. Am sa te urmaresc cu placere.

    Liked by 1 person

 3. Da, scrii foarte frumos, e plãcere sã te citesc pentru că transmiți o vibrație bunã, din bunãtatea sufletului, indiferent de alegerile pe care le-ai fãcut în viațã, nimeni nu are vreun drept sã te priveascã cu superioritate sau dispreț, pentru cã nimeni nu a trecut prin ce-ai trecut tu, și nici nu a simțit ce ai simțit tu.
  Deși viața ne’aduce în cale ispite și încercãri, omul are liberul arbitru, iar atunci când patimile lui sunt prea greu de învins, el se abandoneazã în brațele ispitei care a venit sã-i testeze anduranța dar el a ales sã cedeze ispitei (bani, faimã, putere, mândrie, plãceri pãcãtoase,ș.a), și de cele mai multe ori suntem slabi în fața lor când nu cerem ajutorul lui Dumnezeu prin rugãciuni. Dacã vei intra pe dexonline, vei înțelege perfect ce înseamnã patimã. E acea boalã a sufletului care te face sã treci peste decalog, reguli morale, orice.
  Câteodatã presimțim ce ne așteaptã pentru că prezentul construiește viitorul, și trecutul a construit prezentul. Soarta ta ești tu, nimic nu e întâmplãtor.
  Când citeśti din viața sfinților, Sf Maria Egipteanca, Sf Varlaam Tâlharul, înțelegi brusc cã și ei au dus o luptã pentru a evolua – a se desãvârși.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s