Niște nemernice, care distrug familii

Alt mit legat de prostituate (și nu numai) că suntem niște seducătoare, nemernice, niște femme fatale care ne găsim bucuria în a-i seduce pe sărmanii bărbați nevinovați și în a distruge familiile și viețile lor.

Nu. Adică în lumea asta există tot felul de nebunii și cu siguranță există și asta. Dar nu este o regulă. Majoritatea suntem femei normale, despre care nu-ți dai seama din ce-și căștigă existența. Femei care la rândul nostru avem și noi relații sau cel puțin am avut cândva, multe cu copii. Suntem multe (poate nu majoritare, dar totuși multe), care nu numai că nu le dorim rău celorlalte femei, dar oferim bărbaților sfaturi despre cum să se comporte, cum să seducă sau cum să facă femeile fericite în pat.

Dar indiferent de asta, relațiile (ca multe altele) nu pot fi distruse din exterior. Ele se pot strica numai și numai din interior. Numai de acele 2 persoane, care trăiesc în relația respectivă. Iar ca o relație să se ducă de râpă, trebuie să contribuie amândoi. Asta dacă vorbim de o relație, care funcționează sau a funcționat cândva. Există și relații, care nu au funcționat niciodată și în care partenerii stau de frică. Frică de singurătate. Cum ne alegem partenerii și de ce rămânem în relații nefuncționale, este un subiect, care merită un articol separat. Acum să rămânem doar la ideea, că sunt relații care există doar în teorie, pentru că practic cei doi împart prea puține.

Bărbații vin la noi de nevoie. Nevoie de sex sau nevoie de afecțiune. În spatele lipsei sexului stă lipsa de afecțiune sau de potrivire sexuală cu partenera de viață. (Vorbim aici strict de acei bărbați, care sunt în relații și apelează la serviciile noastre.) Avem tendința de a considera, că ceea ce ne otrăvește relațiile este sexul sau afecțiunea primită în afara relației. Lucru de înțeles de altfel, pentru că este mult mai ușor să crezi asta și să dai vina pe o persoană necunscută, decât să observi problema reală: lipsa sexului și/sau al afecțiunii în relație.

De ce dispare sexul în relațiile stabile? Alte mituri ușor de acceptat, cel puțin mult mai ușor decât realitatea: rutina și lipsa de timp. Rutina nu este o problemă, ea poate fi chiar frumoasă, dacă vine din dragoste.Iar lipsa de timp este doar un motiv prefabricat, omul are timp pentru ceea ce își dorește să aibă. Asta numim listă de priorități. Problema reală este că dispar sentimentele și exprimarea lor autentică. Gândiți-vă un pic, cum sunt relațiile la început? Cum sunt primele săruturi, primele nopți de dragoste? Cât de dese sunt manifestările fizice ale iubirii? Și cât de autentice sunt? Privirile în ochi, cuvintele, atingerile, îmbrățișările, săruturile. Acestea sunt cele mai de bază elemente într-o relație, mă refer la cele autentice, care vin din suflet și care fac conexiunea între cele două suflete. Când ele dispar, poți ști sigur că relația mai există doar în teorie. Pentru că dacă nu mai există legătură sufletească, corpurile nu mai au ce face unul cu celălalt. Nici măcar sexual. Sexul pur carnal, animalic este bun odată, de două ori, dar sigur nu își dorește nimeni sex de acest fel cu aceeași persoană de nenumărate ori. Când este interes pur fizic, plictiseala apare foarte repede. Când există afecțiune autentică și exprimată autentic, plictiseala nu are nici o șansă. Nimeni nu s-a plictisit vreodată să fie iubit.

Între doi oameni, care au o relație de durată se întâmplă o grămadă de lucruri bune și rele. Inevitabil vor apărea diferențe de opinii, certuri, greșeli, uneori chiar jigniri. Dacă acestea nu sunt discutate și dezbătute, până sunt amândoi capabili să ierte și să uite, rămân ca niște ghimpi în suflet și otrăvesc relația. Și dispare dorința, apare rutina (cea de evitare al contactului autentic) și evident dispare sexul. Femeile se ofilesc, iar bărbații apelează la prostituate, amante, etc.

Mai există bărbați, care deși tânjesc după afecțiune, nu au curajul să o accepte. Astfel nu au curajul să se abandoneze într-o singură relație și simt nevoia de a avea mai multe femei mereu. Ei sunt cei care au o iubită/soție, plus amantă, plus mai vizitează și escortele foarte des. De ce? Acestui tip de bărbat îi este frică de femeie, de faptul că dacă se arată îndrăgostit sau foarte dornic de o singură femeie, ea va avea putere asupra lui. Putere pe care o va folosi ca să-l manipuleze și să-i controleze toată viața. Această frică vine de cele mai multe ori de la mama, care-i controla toată viața prin afecțiunea oferită doar când îi făcea pe plac. Sau mama care-l ținea pe tata sub papuc, tot prin afecțiune sau sex. Frica mai poate apărea și din cauza prietenilor, pe care-i vede transformați, controlați și manipulați de câte o femeie. Sau poate fi experiență proprie cu o astfel de femeie, de care s-a îndrăgostit și care s-a folosit de acest fapt. Indiferent care este motivul, acești bărbați au nevoie de ajutor. Ei trebuie să recunoască problema și să lucreze cu ea, ca să poată trece peste. În procesul acesta este bine să aibă un ajutor, preferabil cineva specializat și priceput (psiholog, terapeut). Până nu trece peste acest obstacol din sufletul lui, nu va fi capabil să stea lângă o singură femeie. Deci ca femeie ai două opțiuni: ori pleci, ori accepți că va avea contacte regulate și dese și cu alte femei. Nu are rost să te străduiești să-l schimbi, nu ai nici o șansă. Cu cât te vei mai strădui mai mult să-i arăți că intențiile tale sunt cinstite, cu atât mai mult va crede el că vrei să-l manipulezi.

Mesaj pentru femei: nu vă dorim răul. Serios. Doar satisfacem niște nevoi pe care voi nu vreți sau nu puteți să le satisfaceti. Și când spun că nu puteți, mă refer că efectiv nu puteți. Nici noi nu putem, dacă asta vă consolează. Știți vorba aia, nu e  mai bună ca tine, este doar alta. Nu mai stați lângă bărbați incapabili de o relație, nu forțați nota și nu vă imaginați că o să-i puteți schimba. Nu o să puteți și nici nu trebuie. Și mai ales nu trebuie să vă simțiți voi prost, pentru că el se teme.

Iar dacă sunteți într-o relație care funcționează, aveți grijă de ea. Nu e nevoie de nu știu ce trucuri, acrobații în pat sau chestii costisitoare în bani sau în timp. E nevoie de sentimente autentice, gesturi minore și atenție la partener.  Și comunicare clară.

 

Fiecare cuvânt scris cu drag, Monica

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s