Tango

Actul sexual perfect este ca un tango. Este pasional, senzual, serios și jucăuș în același timp. Este combinația perfectă între senzualitate și perversiune, între dorință pură și instinct animalic și crud. Este un spațiu de vulnerabilitate, încredere, abandon, putere și dominare. Este cea mai lăuntrică trăire și cea mai autentică exprimare al propriei personalități.

De aceea nu cred că există om, care să nu fie bun la pat. Există om, al cărui legătură cu propria persoană este foarte slăbită și nu-și poate manifesta sinele autentic, deoarece nici nu-l poate accesa. Sau om îndoctrinat și plin de inhibiții, care nu are curajul să se exprime autentic, pentru că crede că anumite manifestări sexuale sunt de condamnat. (Evident nu vorbim aici de manifestări împotriva voinței partenerului. Și nici de cele în timpul cărora partenerul este inconștient.)  Om, care nu are curajul să se abandoneze în moment. Om cu încredere, respect și prețuire de sine foarte scăzute.

Apoi, mai există nepotrivire între parteneri. Nu cred că poate fi cineva care să se potrivească (sexual) cu toată lumea sau cu oricine. În același timp șigur nu există nici persoană, care să nu se potrivească cu nimeni. O problemă mare este că nu punem sexualitatea pe locul ei. Unii îi acordă importanță prea mare (falsă, de altfel), alții prea mică. Acum ne interesează a doua variantă, care se observă de cele mai multe ori la femei, deși am văzut și bărbați aflați in situația asta. Din cauza îndoctrinării imbecile că o femeie, care a avut mulți parteneri sexuali, este curvă sau cel puțin cu moravuri ușoare, nedemnă de încredere și bineînțeles nu e de luat acasă, femeile cred că trebuie să se mulțumească cu ceea ce primesc. Mai ales dacă au avut deja 2-3-n parteneri sexuali  (n=număr care femeii în cauză i se pare mare). Nu vrea să riște să devină curvă, așa că ajunge la concluzia, că așa trebuie ea să accepte situația. Da, a mai auzit de la alte femei că sexul este minunat, dar se gândește că ori nu are ea noroc, ori sunt ele curve. Și cum ea vrea să fie femeie respectată și validată social, își ia dorințele, bagă o pulă imaginară în ele și se mărită.

Iar bărbații? Oh da, bărbații. Doamne, de câte ori am auzit fraza asta: “Știi, eu n-am de ce să mă plâng. Am o nevastă faină, de casă, de încredere și absolut superbă, dar…nu ne prea potrivim în pat.” Adică deloc. Ea s-a măritat cu el din motivele enumerate mai sus (sau pentru bani.Sau pentru statut. Nu contează.), iar el a luat-o pentru că era “fată de casă”. Doar nu putea lua o curvă! Și uite așa își bagă și el pula imaginară în dorințele și instinctele lui și trăiesc amândoi într-o stare profundă de fericire arătată către exterior și dezamăgire bine ascunsă în interior, asezonată cu imaginea cuplului perfect, până la adânci bătrăneți.

Dar nu trebuie să fie așa! Se poate și o viață sexuală sănătoasă, în adevăratul sens al cuvântului, nu în sensul că “o facem de 3 ori pe săptămână, deci e bine”. Nu contează atât de mult de câte ori, ci cum. Se poate și o viață sexuală, care să-i satisfacă pe amândoi. Însă asta se poate doar între 2 oameni, care se cunosc pe ei înșisi, care-și cunosc propriile dorințe, care își iubesc propria persoană atât de mult încât să le și manifeste și care se prețuiesc/respectă (atât propria persoană, cât și pe celălalt) suficient încât să recunoască și să accepte, dacă nu există potrivire cu o anumită persoană. Poate că proverbul zice, că toate drumurile duc la Roma, dar asta este valabil numai pe plan fizic. În viață toate drumurile duc către propria persoană. Către a descoperi cât mai mult această persoană, către a o accepta, a o iubi și a o valorifica. Așadar și sexualitatea începe cu tine. Cunoaște-te, acceptă-te, iubește-te și pune-te în valoare. Poate suna dezamăgitor, dar aceste lucruri nu se învață la fără frecvență. Autodidactismul funcționează foarte bine până la un anumit punct, dar la un moment dat tot avem nevoie de experiențe cu alte persoane. Și nu toate experiențele sunt frumoase sau satisfăcătoare. Ai curajul să mergi mai departe, dacă nu te potrivești cu cineva. Există în lume persoane cu care te vei înțelege de minune, cu care veți reuși să vă oferiți experiențe superbe.

Pentru încheiere am să revin la tango. 2 oameni separati și independenți unul de celălalt, dansează împreună. Dansul fiecăruia în parte este frumos, dar împreună se pun în evidență. Sunt atenți unul la celălalt, preiau ritmul unul de la celălalt. De fapt nici nu-l preiau ci îl manifestă împreună. Se înțeleg dintr-o privire, dintr-un tremur, dintr-un freamăt.  Bărbatul susține, femeia strălucește.

Las aici un videoclip, care în sufletul meu descrie actul sexual perfect.

Așa există in sufletul meu, așa am împărtășit. Nu mă crede, pune întrebări și află răspunsurile proprii.

Fiecare cuvânt scris cu drag, Monica

One thought on “Tango

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s