Scrisoare către femeia din mine, din tine, din noi

Draga mea!

Vreau să-ți spun în primul rând că ești minunată! Ești cea mai specială și puternică ființă, pe care am întâlnit-o vreodată. Nu ai de ce să te ascunzi, nu ai de ce să-ți fie frică, ești în siguranță acum. Te văd, te simt acolo în adâncuri, ghemuită într-un colț, speriată de lume, de bărbați, de toate relele. Te înțeleg. Știu, că fetița ți-a povestit tot ce a pățit ea, știu că ți-a spus, că trebuie să ai grijă, că lumea e rea, bărbații provoacă doar dureri și te părăsesc, iar femeile sunt invidioase și te trădează. Știu, că toate astea te-au speriat de moarte și că din cauza asta nu ai avut încă curajul să ieși din carapacea ta. Ai tras de câteva ori cu ochii să vezi lumea, dar ai fost rănită și cuvintele fetiței s-au adeverit. Iar tu te-ai închis la loc, te-ai retras după măști și ziduri, ai închis toate ușile, ca să nu mai poți fi rănită. Te înțeleg. Poate, dacă fetița nu te speria dinainte, nu vedeai lucrurile așa negru și aveai curajul să ieși. O înțeleg și pe ea. A pățit multe, a suferit mult și ți-a vrut doar binele, când te-a atenționat.

Dar ea e doar o fetiță, tu ești femeie! Tu ai o putere imensă, ai puterea să înfrunți lumea! De atunci, s-au schimbat multe, dar mai presus de tot, ne-am schimbat noi. Acum, dacă găsești curajul să ieși din cămăruța ta, vei vedea că bărbații nu sunt sursa problemelor. Într-adevăr pot cauza durere și suferință, dar tot ei sunt și cei care ne oferă clipe și senzații de neuitat. Tot ei sunt, cei care ne îmbrățișează, cu brațele lor puternice, ca să putem păși în siguranță pe drumul vieții. Ei sunt, cei care ne oferă nopți nedormite…într-adevăr, uneori pline de lacrimi, dar alteori pline de dragoste și pasiune. Ei sunt, cei care  ne înconjoară cu iubirea lor și ne fac să ne simțim speciale. Iar femeile…femeile într-adevăr sunt invidioase și te trădează uneori, dar o fac doar din frică și nesiguranță. Din cauză că sunt și ele la fel de speriate, cum ești tu acum. Dar tot ele sunt și prietenele de nădejde, care sunt lângă tine dacă se întâmplă să plângi din cauza bărbatului. Tot ele sunt și cele cu care poți povesti vrute și nevrute, bârfe, povești, sentimente, chestii feminine. Doar cu ele poți împărtăși misterul feminin și puteți crește împreună.

Nu e lumea așa rea, pe cum crezi! Și chiar dacă dai de răutate, o poți înfrunta. Ești puternică, ești minunată, ești strălucitoare. Știu, că te simți vulnerabilă acum, dar în vulnerabilitatea ta ești cea mai frumoasă și cea mai puternică. Nu te mai ascunde! Ieși de acolo și ridică-te din cenușă, ca o pasăre phoenix! Strălucește! Lasă lumina din tine să lumineze lumea!

Dar fetița? Cum rămâne cu fetița? Vom avea grijă de ea, vom avea grijă să-și vindece rănile și să găsească și ea curajul să iasă din cochilie și vom avea grijă, ca atunci când iese, să fie în siguranță. Dar asta o poți face doar tu.

Vezi? Fetița are nevoie de tine, lumea are nevoie de tine, eu am nevoie de tine. Avem nevoie, să ieși la suprafață, avem nevoie să luminezi. Promit, că amazoana va avea grijă de tine și promit, că vom găsi și bărbatul, la un moment dat. Dar și asta depinde de tine, pentru că, doar femeia poate să găsească bărbatul. Eu-sufletul, pot găsi alt suflet, fetița poate găsi un băiețel, amanta – un amant, amazoana – un luptător, mama – un tată, dar doar femeia poate găsi bărbatul. Bărbatul, în care trăiește sufletul, băiețelul, amantul, luptătorul și tatăl, pentru că la rândul nostru toate trăim în tine și prin tine: sufletul, fetița, amanta, amazoana, mama. Da, ți se pare ciudat, pentru că ne vezi separate de tine, dar nu suntem. Tu ești esența!

Simți deja, cât ești de importantă?

 

Monica Pop

One thought on “Scrisoare către femeia din mine, din tine, din noi

  1. Monica,esti fenomenala.Un articol profund,ce patrunde adânc în tainele Sufletului,rascolind prin haosul spatio-temporal,lumina si întuneric,microuniversul atemporal al fiintei rational-sentimentale,paradoxale numite OM.Chiar daca sunt barbat,partea feminina din mine s-a regasit 100% în cuvintele acestei scrisori.
    Fii binecuvântata.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s