De ce să fii răbdătoare?

De ce este răbdarea una dintre cele mai puternice calități feminine? De ce este atât de important să o învățăm și să o folosim? Și întrebarea și mai importantă, de ce îți vrea bărbatul răbdarea?
S-a vorbit deja foarte mult despre faptul că bărbatul își dorește răbdare de la tine. Dar totuși, de ce? Cu cât ar fi mai ușoară viața multor femei, dacă bărbatul ne-ar spune pur și simplu? Dar nu o s-o facă și sigur are un motiv bun pentru asta. Desigur, e simplu să dai sfatul: “Fii răbdătoare!” și e mult mai greu să trăiești asta în realitate, pe propria piele. Pe de o parte pentru că efectiv te întorci împotriva lumii, care aleargă într-una și este de ajuns doar să te pui pe canapea, ca să vrei totul aici și acum. Și încă nici nu ai ieșit pe stradă. Pe de altă parte, și asta e mult mai important, este o limită foarte subțire între a fi răbdătoare si a fi folosită. Nu știi dacă încă îți cere răbdarea, fără să spună un cuvânt sau te folosește deja. Iar miza este mare. Pentru că dacă afli, că ai fost doar un accesoriu, o jucărie, un teren de antrenament, se pierde foarte mult timp, și și mai multe lacrimi, muncă, dorință și sacrificiu. Sacrificiu, pe care la 20 de ani îl facem destul de ușor, pentru că știm, că va veni altul, mai potrivit, mai demn, dar peste 30 nu prea mai rezolvăm toate astea cu o tragere din umeri.
Și totuși, trebuie să o facem, să intrăm în joc, să încercăm și să ne exercităm răbdarea. Așa, dar cum poți să te aperi împotriva profitorului? Cum deosebești speranța, care va deveni realitate de măștile celui care te folosește? Te poți apăra doar dacă ești atentă la bărbat. Chiar dacă e foarte greu, privește-l, făcând abstracție de propriile dorințe. Observă ce face, de ce face și de ce așa? Dacă cauți răspunsurile la aceste întrebări, atunci îl privești pe el în loc să te privești pe tine. Nu poate să-ți ascundă nimic, dar absolut nimic, dacă ești cu adevărat atentă la el. Iar pentru asta vei avea nevoie de răbdare. Ce înseamnă să fii atentă la el? Nu moaca aia, când te holbezi la el cu gura deschisă. Uită-te la gesturile lui, fii atentă la cuvintele lui și la ce sentimente implică în acele cuvinte. Nu-ți fie frică să întrebi chestii, pentru că astea vor provoca reacții de la el. Reacții, din care tu iți poți da seama dacă te folosește sau e într-adevăr cu tine. O să-i înțelegi fiecare caracteristică. Și puterea ta interioară te va ajuta in privința asta. Mai mult, tot prin această atenție răbdătoare vei descoperi și propria putere. Pentru că o să ai presimțiri imediate la câte o propoziție, cuvânt, gest. O să știi exact, când se teme, când e bucuros, ce-l motivează. O să simți sinceritatea unui zâmbet, o să observi aprinderea flăcărilor de dorință în ochii lui, frica în tremurul mâinilor lui. Așa și doar așa te poți apăra. Răbdarea o să-ți devină cea mai puternică armă.
Și de ce își dorește el această răbdare atât de mult?
Ți-ai pus vreodată întrebarea, oare cum reușesc poeții bărbați să scrie și să descrie niște sentimente atât de puternice, încât cititorii lor să fie emoționați chiar și după sute de ani, când citesc câte o poezie? Nu, nu pentru că așa este talentul artistic și nici pentru că ei ar fi mai puțin bărbați. Dimpotrivă! Sunt cât se poate de bărbați. Și îndrăgostiți.
Bărbatul îți cere răbdarea, penru că bărbatul îndrăgostit este foarte-foarte-foarte sentimental. Și asta pe el îl sperie de moarte. În timp ce tu ești sentimentală mereu și pe toate planurile vieții, el nu este și pentru el această senzație este ciudată și înfricoșătoare. Se simte slab, vulnerabil și neputincios. Și așa și este. Pe orice alt plan poate să gândească logic și să ia decizii raționale, dar aici nu știe ce să facă cu sentimentele astea puternice, care îl năpădesc. Ar lua-o la fugă, dar ar și ramane. Te și ține de mână, te și lasă. Dacă te apropii, îți întoarce spatele, dacă tu îi întorci spatele, te prinde de mână. Dar el luptă și tu trebuie să observi asta. Încearcă disperat să-și exprime sentimentele, doar că nu reușește mereu în așa fel, încât tu sa înțelegi. Și cu asta te derutează, pentru că în relațiile anterioare sigur nu a fost așa. Doar că, în relațiile anterioare nu ai avut în fața ta un bărbat, ci un băiețel, pentru care nu a reprezentat o problemă să spună ceea ce ai dorit tu să auzi. Băiatul superficial te năpădește cu sentimentele lui, ceea ce poate fi atrăgător la început, dar ai grijă, că în momentul următor deja le poate folosi împotriva ta. Este putin mai serios cel care, deși rar, dar își exprimă partea sentimentală. Pentru el nu este mare lucru, pentru că nu-l interesează. Nu este cu adevărat preocupat de propriile sentimente și deci nici de ale tale. Însă, pentru bărbat asta este o adevărată încercare. Pentru că se înțelege mult mai bine și știe, că dacă iubește, atunci este letal. Și dacă greșește, adică își arată partea sentimentală cuiva, care nu merită sau nu este curioasă, atunci efectiv moare. Deci se teme. De tine. Și de sentimentele pe care i le provoci. De aceea tace. Și această tăcere este mult, mult mai sinceră decât orice ar putea fi exprimat în cuvinte.
Înțelegi acum? Atunci strânge din dinți și fii răbdătoare!
Tradus de Monica Pop

One thought on “De ce să fii răbdătoare?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s