Te vreau sau te iubesc?

Atunci când te vreau, înseamnă că vreau să-mi oferi tot ce ai mai bun, vreau să mă iei în considerare la orice mică decizie a ta. Vreau să fii așa cum te văd eu, cum te vreau eu. Vreau să-mi promiți că nu mă părăsești niciodată, vreau să-mi juri că mă iubești, vreau să-mi oferi siguranță. Și cel mai important, vreau să fii al meu. Te rup de la rădăcină, te iau acasă și te pun într-o vază să înflorești doar pentru mine. Îți ofer o vază frumoasă, o cameră frumoasă, rază de soare (din geam), îți ofer apă. Nu mă gândesc că în așa fel, tu o să ofilești. Și când o faci, nu mai ești frumos, nu mai ești interesant. Îmi pare rău, pentru vremurile apuse, zilele, în care înfloreai și erai atât de frumos. Încă îmi amintesc ce frumos îmi zâmbeai, ce frumos miroseai și îmi erai atât de drag. Dar acum ai ofilit, nu mai ești frumos, nu mai ești zâmbitor, nu mai miroși așa frumos și nu mai îmi ești atât de drag. Nu pot să înțeleg cum ai ajuns așa, că doar eu ți-am oferit totul. Nici prin cap nu-mi trece că eu ți-am luat frumusețea, că doar eu te-am îngrijit. Nu mă gândesc că tot ce aveai tu nevoie, era să rămâi în mediul tău natural, să nu-ți fur esența și să nu te sufoc. Îmi pare rău că ai ajuns așa, dar trag din umeri și te arunc.

Atunci când te vreau, îți rup aripile să nu mai poți zbura de lângă mine. Pentru că te vreau!  Pentru că am nevoie de tine să pot să fiu fericită, să pot să simt că sunt cineva, că sunt importantă. Nu mă interesează, de fapt nici nu-mi dau seama, că astfel te distrug și devin cea mai neimportantă persoană. Pentru că de fapt nu am nimic.

Atunci când te iubesc, vreau să-ți ofer ce am mai bun. Te găsesc printre semenii tăi, frumos și înfloritor și mă bucur de tine, așa cum ești. Sau te găsesc pe stradă, aruncat de cineva, care te-a vrut pe urmă te-a aruncat și te pun în Pământ. Vreau să ai tot ce e mai bun în lumea asta, vreau să fii liber și vreau să vadă toată lumea, cât ești de frumos. Te vizitez în fiecare zi și te admir, stau în preajma ta și mă bucur că ești bine. Nu te rup să te iau acasă și să te țin într-o vază.

Atunci când te iubesc, te iubesc pur și simplu. Nu mă interesează dacă mă iubești și tu sau nu, iubirea mea doar există. Nu mă interesează, dacă ești lângă mine sau la două blocuri distanță sau la două străzi sau două orașe sau 2000 km. Nu mă interesează dacă mă ții de mână sau o ții pe alta, nu mă interesează dacă adormi lângă mine sau lângă alta. Adică mă interesează, cum nu m-ar interesa? Îmi doresc să fii lângă mine, să mă ții în brațe, să mă iubești. Îmi doresc să fiu pentru tine, ceea ce ești tu pentru mine. Îmi doresc să trăim împreună, să fim fericiți împreună. Îmi doresc să facem tot felul de chestii împreună, să ne plimbăm, să ne distrăm, să ne uităm la filme, să facem dragoste, să ne ținem de mână, să ne cosntruim viitorul împreună, să ne trăim iubirea, să visăm împreună. Îmi doresc eu toate astea, mai mult ca orice altceva. Dar dacă nu este posibil, voi accepta și mă voi bucura dacă voi ști că ești fericit. Chiar dacă lângă alta.

Atunci când te iubesc, te las să zbori liber și vom zbura împreună. Iar dacă tu vei alege să zbori în alte țări, nu te voi ține înapoi. Voi fi fericită pentru tine, voi fi mândră de tine, că ai curajul să faci asta. Voi ști că dacă ți se va face dor de mine, te vei întoarce, oriunde te-ai afla. Dacă mă iubești, vei zbura spre mine și vei ști unde să mă găsești. Inima ta te va ghida spre mine. Iar eu te voi aștepta. Dar dacă nu te vei întoarce niciodată? Atunci voi ști că îți este mai bine acolo unde ești. Da, inima mea se va rupe în mii de bucăți. Da, vor fi nopți în care voi plânge și voi striga la cer. Da, îmi voi dori să nu te fi cunoscut niciodată. Îmi voi dori să te readuc lângă mine cu orice preț. Dar nu o s-o fac. Voi accepta alegerile tale, chiar dacă sunt dureroase pentru mine. Pentru că iubirea nu cere, nu obligă și mai ales nu-ți rupe aripile. Ea pur și simplu există.

 

Așa există în sufletul meu, așa am împărtășit.

Monica

5 thoughts on “Te vreau sau te iubesc?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s