Nu sunt specială. Dar aș vrea să fiu

Nu, nu sunt specială, știu. Nici nu sunt ca altcineva. Sunt unică în felul meu, cum sunt toți ceilalți. Am Universul meu, care se învârte în jurul meu. Un Univers în care eu sunt regina, eu sunt Soarele, eu sunt Luna, eu sunt vrăjitoarea, eu sunt creatoarea. Sau eu sunt acel Univers. Sau nu știu. Ceea ce știu sigur, e că în mine se ascunde un Univers, care e infinit. La fel ca în toți ceilalți. Vezi? Nu sunt specială deloc. Poate diferită. În special de cei care încă nu și-au dat seama de propriul Univers, de propriul infinit.

În rest sunt o femeie obișnuită. Khm, rectific: o femeie obișnuită în devenire. Încă nu am ajuns în punctul în care să pot afirma că sunt femeie în toată firea. Mă descopăr și mă ascund. Știu că sunt infinită, dar mă limitez mult. Uneori fac crize ca o fetiță, dacă mi se ia jucăria, alteori îi îngrijesc pe ceilalți ca o mamă, alteori lupt ca o amazoană, alteori fac sex nebun ca o curvă, alteori sex înălțător ca o curtezană, alteori spun lucruri înțelepte ca o babă. Alteori doar exist. Mă știu, dar nu mă cunosc. Încerc să mă vindec, deși nici nu știu cât sunt de rănită. Sau unde exact sunt rănită. Am un drum și merg pe el. Uneori cu mare bucurie în suflet, alteori cu mare tristețe. Dar întotdeauna cu drag. Fac ce face toată lumea, mai conștient sau mai inconștient.

Nu, nu sunt specială, știu. Dar aș vrea să fiu. Nu pentru toată lumea, doar pentru o singură persoană. O persoană, care mă iubește și mă apreciază așa cum sunt. Pentru ceea ce sunt și în ciuda defectelor, rănilor și limitărilor mele autoimpuse. Sau împreună cu ele. O persoană, care mă vede specială. Nu pentru că sunt ci pentru că devin. Pentru el. Pentru că mă iubește. Pentru că pentru el nu mai există în lume altcineva ca mine. Pentru că și el e special pentru mine. Pentru că iubirea noastră ne face speciali pe amândoi.

Ceea ce văd în lume este, că din ce în ce mai mulți încearcă să spună că nu există așa ceva. Că nu suntem făcuți pentru monogamie. Dar eu refuz să cred asta. Da, există perioadă în viață în care nu putem fi monogami. Perioadă (sau perioade) în care suntem mai focusați pe altceva și nu ne putem asuma responsabilitatea unei relații monogame. Cred, că sunt oameni pentru care poate fi toată viața așa. Oameni, care s-au născut cu un alt scop; un scop, care nu le permite să-și asume o relație monogamă. Cred că se știu ei cine sunt. În același timp cred că există și persoane, din drumul cărora face parte și iubirea în doi. Ne știm și noi care suntem. Da, poate sună ciudat din gura mea, dar știu că din drumul meu face parte iubirea trăită în doi. Relația monogamă, căsătoria, familia, fidelitatea, toate astea fac parte din drumul meu. Nu acum, dar voi ajunge acolo. Nu pot ști sigur (de fapt pot, doar n-am curaj să afirm), dar am nevoie să cred că va fi așa. Pentru că-mi doresc să fiu specială. Pentru cineva, o singură persoană. Sau poate aceea persoană ar trebui să fiu tot eu?

 

Așa există în sufletul meu, așa am împărtășit.

Monica

2 thoughts on “Nu sunt specială. Dar aș vrea să fiu

  1. Cu cat te adancesti mai mult in poligamie cu atat iti va fi mai greu sa traiesti intr-o relatie monogama. Ideea asta cu barbat si femeie fara alte interveniente e la fel de perimata si de proasta ca ideea cu un singur creator. Are rolul ei, si religia si monogamia, dar nu sunt naturale niciunele. Increderea maxima si dedicarea totala este atunci cand poti acepta o a treia persoana in cuplu. Abea a treia persoana, indiferent ca e barbat sau femeie va deveni garantul stabilitatii, dragostei si intelegerii supreme in relatie.

    Like

    1. Da, am mai auzit de asta. În ultimii doi ani m-am documentat și am experimentat. Nu, poligamia nu e pentru mine. Pot înțelege că sunt oameni care-și doresc și urmează calea asta, dar nu trebuie s-o fac și eu. Și bineînțeles nu trebuie s-o facă toată lumea. Eu zic că poate fi bine, atâta timp cât ne lăsăm unii pe alții în pace, să meargă fiecare pe drumul ales.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s