Dacă vrei să schimbi lumea, iubește un bărbat

Dacă vrei să schimbi lumea, iubește un bărbat, dar iubește-l cu adevărat! Alege unul al cărui suflet îl cheamă pe al tău, care te vede. Acceptă-i mâna și ghidează-l ușor către sângele ce îți inundă inima, acolo unde îți poate simți căldura care îl învăluie, acolo unde se poate odihni, acolo unde focul tău îi va mistui povara grea. Privește în ochii lui, privește în profunzime și vezi ce sălășluieste acolo, adormit, treaz sau timid… Privește în ochii lui și vezi acolo părintii și bunicii lui și toate războaiele și nebunia ce au luptat-o spiritele lor într-un ținut îndepărtat, într-un timp îndepărtat. 

Privește către durerile lor și luptele și frământările și vina; fără să judeci. Și dă-le drumul, lasă-le să plece. Simte aceasta ancestrală povară și fii conștientă de refugiul, de siguranța pe care o caută în tine. Lasă-l să se topească în privirea ta și fii conștientă că nu trebuie să oglindești acea furie pentru că tu ai un pântec, o dulce, adâncă poartă către târâmul care spală și vindecă vechile răni.

Dacă vrei să schimbi lumea, iubește un bărbat, dar iubește-l cu adevărat! Așează-te înaintea lui, în plenitudinea feminității tale, în suflarea vulnerabilității tale, în joaca inocentă a copilului, în adâncimea morții… O invitație înfloritoare, ce răsare ușor, permițându-i să fie puternic ca bărbat, să înainteze către tine… să înoate în pântecul Pământului, într-o cunoaștere tăcută, împreună. Și atunci când se va retrage… pentru că o va face… va fugi înspăimântat în grota lui… adună-ți bunicile lângă tine și înconjoară-te cu înțelepciunea lor. Ascultă-le șoaptele ușoare și calmează-ți feciorelnica inimă speriată îndemnându-te să râmăi calmă, să aștepți răbdătoare întoarcerea lui… Așează-te și cântă la ușa lui, un cântec al aducerii aminte, care îl va mângăia, încă o dată.

Dacă vrei să schimbi lumea, iubește un bărbat, iubește-l cu adevărat! Nu ademeni să iasă afară băiețelul dinâuntrul lui, cu seducție și păcăleli; doar ca să îl atragi în capcană… într-o pânză a distrugerii, intr-un loc plin de haos și ură, mai îngrozitor decât orice război purtat de frații lui. Aceasta nu este feminitate, este răzbunare. Aceasta este otrava nenumăratelor abuzuri ce au avut loc dealungul anilor, violul lumii noastre. Și asta nu aduce nici o putere femeii, o reduce… pe măsură ce ea îl castrează! Și ne ucide pe toți! Și chiar dacă mama lui l-a purtat în brațe sau nu a făcut-o, arată-i acum adevărata mamă – îmbrățișează-l și ghidează-l în grația ta, în profunzimea ființei tale, în căldura mocnită a miezului Pământului. Nu îl pedepsi pentru rănile lui despre care crezi, că nu se potrivesc nevoilor și criteriilor tale. Plângi pentru el râuri dulci. Lasă rănile să sângereze când te întorci acasă.

Dacă vrei să schimbi lumea, iubește un bărbat, iubește-l cu adevărat! Iubește-l îndeajuns încât să i te arăți goală și liberă. Iubește-l îndeajuns încât să îți deschizi corpul și sufletul către ciclul nașterii și al morții și multumește-i pentru oportunitate. În timp ce dansați împreună printre vânturi turbate și păduri tăcute, fii destul de curajoasă încât să fii fragilă și permite-i să soarbă din moile și îmbătătoarele petale ale ființei tale. Permite-i să știe că te poate îmbrățișa, apăra și proteja. Aruncă-te în brațele lui și ai încredere că te va prinde chiar dacă ai fost scăpată de o mie de ori înainte! Învată-l cum să renunțe la el, renunțând tu la tine, și uniți-vă într-un dulce nimic al inimii acestei lumi.

Dacă vrei să schimbi lumea, iubește un bărbat, iubește-l cu adevărat! Încurajează-l, hrănește-l, permite-i să fie, ascultă-l, îmbrațișează-l, vindecă-l. Și tu, în schimb, vei fi hrănită, susținută și protejată de brațe puternice și gânduri limpezi și de săgeți precise. Pentru că el poate, dacă tu îi permiți, să fie tot ce ai visat!

Dacă vrei sa iubești un bărbat, iubește-te pe tine însăți, iubește-ti tatăl, iubește-ți fratele și fiul, iubește-ți foștii parteneri, de la primul băiat pe care l-ai sărutat până la ultimul pentru care ai plâns. Multumește pentru daruri; pentru revelația din aceasta întâlnire aceluia care stă în fața ta și regăsește-l în sămânța a tot ce este nou sub soare; sămânță pe care o poți hrăni și ajuta să crească ca plantă, pentru a crește o lume noua, împreună.

 

Sursa: Undeva pe net. S-a publicat pe mai multe bloguri și nu mai știu unde l-am găsit, nici, care a fost articolul original. Dar mulțumim autorului, pentru rândurile frumoase!

5 thoughts on “Dacă vrei să schimbi lumea, iubește un bărbat

  1. Numai o femeie autentica,experimentata,putea concepe si redacta acest articol adevarat si superb.Niciodata nu am crezut ca pot exista femei care-si cunosc originea,rolul si identitatea. Se pare ca totusi mai exista speranta pentru specia umana,de a lasa generatiilor viitoare “samânta” de viata autentica,originala,naturala,asa cum a fost conceputa de Creator…
    Un articol de o valoare si profunzime superba !
    Un Week end sublim !

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s