Nu fi victima propriei vieți

Sunt oameni, care s-au obișnuit atât de tare, că vor să facă pe placul cuiva, încât atrag în continuare oameni, cărora trebuie să le facă pe plac. Oameni, care au așteptări prea mari. Și încet încet uită să mai fie ei înșiși.
Poate că ai fost crescut de părinți tirani, care ofereau totul condiționat (de ex: dacă nu iei note bune, nu ieși din casă; dacă nu-mi dai un pupic, nu te iubesc). S-a impregnat în tine atât de tare că trebuie întotdeauna să faci ceva, să oferi, să fii pe plac dacă vrei ceva, încât ai uitat cum să primești pur și simplu.
Sau poate că ai fost umilit de multe ori, de către persoane, care-ți sunt/erau importante. Te-au făcut să simți că nu ești destul de bun, că nu ești suficient. Atunci încă nu știai, că ei de fapt își proiectau propria stimă de sine scăzută asupra ta. Tu ai crezut că ești prea puțin, iar acum vrei să oferi mult mai mult decât primești, ca să te conformezi și să fii pe plac.
Poate că nici tu nu mai știi, cine ești tu cu adevărat, căci îți pui de fiecare dată masca, despre care crezi că va fi pe placul celui cu care interacționezi.

Ai uitat însă cel mai important lucru! Tu ești o ființă minunată și divină, și dacă ești în armonie cu tine însuți, lumea în jurul tău va deveni și ea armonioasă. Nu trebuie să te conformezi, nu trebuie să fii pe placul nimănui, însă este un atentat destul de urât împotriva vieții tale, dacă nu ești tu însuți. Dacă nu ai curajul să spui ceea ce simți, ceea ce gândești, de teamă că oamenii te vor ignora, îți negi propria ființă.
Și până la urmă, oamenii aceștia te iubesc de fapt pe tine sau măștile pe care le porți? Măștile, bineînțeles. Nici nu pot iubi altceva, dacă doar asta au văzut. Poate că ți-ai jucat rolul atât de bine, încât te-ai identificat cu el și nici tu nu mai știi cine ești de fapt. Simți doar că te doare ceva acolo, în adâncul sufletului tău, dar nu știi ce. E dorul de tine. Dorul de propria ta acceptare, iubire și apreciere.

Respiră adânc, uită-te în oglindă și spune cu voce tare: Asta sunt Eu! O ființă divină și perfectă. Eu sunt asta și este bine așa. Mă iubesc. Mă apreciez. Cred în mine. Pentru că merit.

 

Autor: Viktoria Mohacsi
Traducere: Monica Pop

One thought on “Nu fi victima propriei vieți

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s