De la apă pentru foc

Ai fost darul meu divin și nu-mi pare rău. Ba chiar mă bucur. Au fost doar două săptămâni, dar în acele două săptămâni am descoperit raiul pe Pământ. Împreună.

A fost foarte greu să accept că s-a terminat, dar am reușit până la urmă. Te-am învinovățit mult timp, apoi m-am învinovățit pe mine, dar adevărul e că nu e vina nimănui. Atât ne-a fost dat. A fost puțin, dar divin. Așa cum ai fost și tu un dar divin, primit într-un moment potrivit. Am plâns mult, am strigat la cer, am făcut apel la toate zeitățile în care cred și chiar și la cei în care nu cred, să mi te aducă înapoi. Apoi m-am liniștit într-un final. Nu-mi pare rău. Ai meritat fiecare lacrimă, fiecare noapte nedormită, fiecare ceartă cu divinitățile. Dacă nici tu, atunci cine?

Două săptămăni pot să pară un timp ridicol de scurt pentru a dezvolta astfel de sentimente. Nici ție nu ți-a venit să crezi, îți mai amintești? Dar iubirea nu se dezvoltă, ea se naște. Sau renaște. Și asta nu necesită mai mult de un minut, o privire sau un sărut. Iubirea noastră cred că s-a (re)născut când buzele tale le-au atins prima dată pe ale mele. De atunci am mai avut două săptămâni de rai. Aș fi vrut mai mult, mult mai mult. Nu mă puteam sătura de săruturile tale, care mi-au înmuiat picioarele de fiecare dată. Sau de îmbrățisările tale, care îmi dădeau senzația că am ajuns acasă, chiar și când raiul nostru era prăbușit deja. Chiar și ultima ta îmbrățișare a avut același efect.

M-am liniștit. Nu mai plâng și nu mă mai cert. Am acceptat că atât a fost pentru noi. În viața asta. Poate ne vedem în următoarea. Acum mă mulțumesc să știu că exiști. Lumea e un loc mai bun, pentru că exiști tu în ea. Chiar dacă tu nu știi asta.

 

2 thoughts on “De la apă pentru foc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s