Să mori din iubire înseamnă să trăiești în iubire

Știi senzația aia când simți că mori în brațele persoanei iubite? Când simți că e atâta iubire în tine încât explodezi? Sau când îți e atât de dor, încât simți că o să mori? Foarte bine, lasă să mori. Nu te speria, nu vei muri. Tu nu. N-ai cum, pentru că ești plămădit din iubire, ești iubire, ființa ta e iubire. Însă ceva moare, iar acel ceva este orgoliul. Sau ego, cum ne place să-l numim astăzi. Doar că numindu-l ego, se creează puțină confuzie. Începem să credem că egoul nostru e dușmanul nostru, și nu e așa. Ego este cel care ne face să vrem să trăim, el ne face să mâncăm, să bem, să respirăm. El ne face să ne dorim chestii, să evoluăm. Însă, ca orice în lumea asta, are și el o parte negativă, orgoliul.

Orgoliul ne face să nu recunoaștem că am greșit, să ne simțim superiori, să ne fie frică să fim văzuți, să vrem să controlăm mereu. De accea când ne contopim în iubire și ne predăm sau predăm controlul, orgoliul moare. Nu de tot, doar față de persoana iubită. Pentru că în momentul în care ne predăm iubirii, oferim celuilalt puterea de a ne răni. Și asta e greu, orgoliul nu poate supraviețui în aceste condiții. Nici așteptările, nici măștile, nici proiecțiile ireale. Dar toate astea sunt parte din noi, de aceea simțim că murim și de aceea e așa de greu să ne predăm.
Gândurile astea au pornit de la un citat din Mizerabilii, de Victor Hugo: “Dacă suferi pentru că iubești, iubește chiar mai mult. Să mori din iubire înseamnă să trăiești în iubire.”. Ai curaj să mori din iubire și vei renaște, tot din iubire.

Așa există în sufletul meu, așa am împărtășit.

Monica

One thought on “Să mori din iubire înseamnă să trăiești în iubire

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s